Styrehonorarundersøkelsen

Årlig undersøkelse om viktig tema for å sikre kvalitet i styrearbeidet

Styreinstituttet gjennomfører hvert år en undersøkelse der vi kartlegger status og utvikling i honorar for styrer, underutvalg og valgkomitéer. Undersøkelsen omfatter alle selskap på Oslo Børs Hovedliste, samt en del større offentlig eide selskap med forretningsmessige mål.

Styrehonorarer debatteres jevnlig, og ikke alltid med et like godt faktamateriale som grunnlag for standpunkter og vurderinger. Gjennom vår årlige undersøkelse, ønsker Styreinstituttet å bidra til et bedre grunnlag for å vurdere status og utviklingstrekk. 

Styreinstituttet har som del av sitt formål å "styrke forståelsen for verdien av godt styrearbeid og prinsipper for god corporate governance". Med slik økt forståelse, vil vi bidra til å oppfylle en annen del av vårt formål om å "bidra til verdiskaping, utvikling og fornyelse av norsk næringsliv innenfor bærekraftige rammer". Undersøkelsen er et viktig verktøy i dette arbeidet. og ikke minst noe selskapene bruker direkte for å kunne vurdere sin egen posisjon og konkurransedyktighet.

 

2024 undersøkelsen - ny metode, mer oppdatert materiale

I årets undersøkelse har vi gjort en viktig endring i metodikken for innhenting av honorardata. Tidligere år har vi benyttet en kombinasjon av data fra årsrapporter og generalforsamlingsprotokoller. I år er all informasjon hentet inn fra generalforsamlingsprotokoller. For å sikre sammenlignbarhet, er tilsvarende også gjort for 2023. Dette gjør at vi har mer oppdatert informasjon enn tidligere. Det gjør også at året2 2023-tall er noe annerledes enn tallene i fjorårets undersøkelse.

Årets undersøkelse er gjennomført av Styreinstituttets samarbeidspartner PwC, og vi retter en stor takk til dem for arbeidet.

Rapporten fra undersøkelsen er tilgjengelig for foreningens medlemmer og samarbeidspartnere. Andre selskaper kan kjøpe undersøkelsen ved å henvende seg til oss på post@styreinstitutt.no. 

For å få tilgang til undersøkelsen, logg deg inn på MIN SIDE . Du må så klikke deg inn igjen på denne siden.

Ta kontakt med oss dersom du ikke får tilgang.