Hvordan har styret du sitter i bidratt til å skape verdier for selskapet og aksjonærene?

Ved avslutning av hvert styremøte i Gjensidige Forsikring diskuterer styreleder Gisele Marchand og medlemmene om møtet har vært verdiskapende for selskapet og eierne. Men hvordan kan et styre best jobbe for å være nettopp det – verdiskapende? Hva betyr det for styrets agenda og fokus? Da må styret jobbe annerledes, og hva kan det bety i praksis?

I temamøtet onsdag 17. april kommer tre styreledere med bred erfaring fra ulike bransjer for å snakke om dette spennende temaet. De representerer både i sine nåværende og tidligere roller erfaring med ulike eierformer og modeller for godt styrearbeid – på godt og vondt.

Jens Petter Olsen er styreleder i Telenor og nestleder i styret i DNB der han også leder risikoutvalget. Det er begge selskaper med den norske stat som stor eier. Jens Petter har bakgrunn fra finanssektoren, blant annet 10 år i ulike lederposisjoner i Danske Bank og før det 10 år i Oljefondet (NBIM), der han blant annet ledet New York-kontoret

Gisele Marchand er styreleder i Gjensidige og styremedlem i bl.a. Norgesgruppen, Eiendomsspar, Scatec Solar og Selvaag Bolig. Også Gisele har bakgrunn fra finanssektoren, blant annet i konsernledelsen i DNB og som toppleder i ulike selskaper innenfor finans og tjenesteytende næringer

Frode Strand-Nielsen grunnla FSN Capital i 1999, har vært Managing Partner og er i dag styreleder i selskapet. FSN Capital er et ledende Nord-Europeisk private equity selskap og rådgiver for FSN Capital Funds med 4 miliarder Euro under forvaltning. Gjennom eierskapet og rollen i FSN har Frode bred erfaring med styrearbeid i en rekke selskaper.

image
image
image
image

Som oppspill til deres innledninger og etterfølgende debatt vil Frithjof Lund, senior partner og leder av McKinseys Oslo-kontor, presentere erfaringer de gjør globalt knyttet til hva som kjennetegner det verdiskapende styret – hva er fokus, hvordan jobbes det, hva skaper best resultater. Frithjof er leder for McKinseys globale styrepraksis, og vil lede diskusjonen i panelet og med salen.

Temamøtet finner denne gang sted i auditoriet på Restaurant Haakon i Haakon VIIs gate 2.

Enkel servering fra 15.30. Det vil være mulig å følge møte digitalt. Velg "Meld på digital deltakelse".

Ved digital deltakelse vil det bli sendt ut lenke i forkant.