Nettverkskonferansen 2018: Valgkomiteens rolle og arbeid

Investeringsdirektør i ODIN Forvaltning, Vegard Søraunet, skrev tirsdag 9.oktober et innlegg i Dagens Næringsliv med tittel «Eierløse valgkomiteer». I følge Søraunet består valgkomiteene for selskapene på Oslo Børs i for stor grad av deltagere som ikke har betydelige eierposisjoner i selskapet, og dette mener Søraunet et potensielt problem.

For å sikre aksjonærenes interesse bør eiere involveres i valgkomiteens arbeid hevder Søraunet, men er direkte representasjon i valgkomitéen den eneste måten eierne kan involvere seg på og sikre at deres interesser ivaretas? Les Søraunets innlegg her.

Lørdag 13.oktober svarte Styreinstituttets general sekretær, Gro Brækken. Med tittel «Eiergode valgkomiteer», skrev Brækken at det er lett å si seg enige i at eiere bør engasjere seg mer i selskapets valgkomité, men at det oppnås ved at styremedlemmer og eier er medlemmer, er en kortslutning.

Du kan lese hele tilsvaret til Brækken her.

Torsdag 18 oktober inviterer vi til Nettverskonferansen 2018 med fokus på nettopp valgkomiteens rolla og arbeid. Tone Lunde Bakker, Valgkomiteen, Equinor, Terje Venold, Valgkomiteen, Norsk Hydro, og Anders Skjævestad, Valgkomiteen Telenor vil innlede og invitere til diskusjon:

  • Får vi de riktige menneskene inn i valgkomiteene og anerkjennes deres viktige rolle tilstrekkelig?
  • Har valgkomiteene nok kunnskap om forretningen, og om bedriftens strategi, muligheter og utfordringer, og hvordan kan de skaffe seg slik oppdatert kompetanse?
  • Hva strever valgkomiteene med i praksis? Får man de riktige menneskene inn i styrene (kjønn, alder, kompetanse), har vi gode eksempler på god praksis i forhold til onboarding av nye styremedlemmer, og hvordan få de nye styrene til å fungere sammen?

Les mer om arrangementet og meld deg på her!

Medlemskap
Egne publikasjoner
Styrehonorarundersøkelsen

"The glue that holds relationships together – including the relationship between the leader and the led – is trust, and trust is based on integrity." (Brian Tracy)

Norsk Institutt for Styremedlemmer   Org.nr 993943657   Filipstad Brygge 1, 0252 Oslo, Norge   +47 900 15 551  E-post 

© Copyright 2009 Norsk Institutt for Styremedlemmer - All rights reserved    Terms of Use    CMS: Webnodes