Nhh executive logo

NHH EXECUTIVE MED NYTT STYREPROGRAM

Hvordan kan styret bidra på en konstruktiv måte i store strategiske omstillinger? Det blir tema for NHH Executives nye styreprogram for erfarne styreledere og styremedlemmer. 10% rabatt for Styreinstituttets medlemmer. Påmeldingsfrist 25.mars.
SONY DSC

KORT OPPSUMMERT: REFLEKSJONER FRA DAVOS

På temamøte om WEF 2019 torsdag 7.februar delte Equinors utenlandssjef, Torgrim Reitan, sine inntrykk fra møte. Til de av dere som ikke hadde anledning til å være tilstede har vi laget en oppsummering.
653881644

KOLLEKTIVT ARBEID - INDIVIDUELT ANSVAR

Mandag 21. januar gikk temamøte med fokus på styreansvar og ansvarsforsikring av stabelen på Grand Hotel, Oslo. Hva bør man tenke på, og hva er erfaringene? Hvordan virker ansvarsforsikring for styrer og hva må man passe på?
832282452

CYBERSIKKERHET - HVORFOR BLIR IKKE MER GJORT?

Fredag 11. januar var det klart for første av flere planlagte temamøter om digitalisering i 2019. Viktigheten av cybersecurity er ingen hemmelighet for alle som har åpnet en avis eller deltatt i et styremøte, men hvorfor blir ikke mer gjort for å beskytte forretningskritisk informasjon?
Print

TRAINING PROGRAMME FOR EUROPEAN DIRECTORS, BRUSSELS 7-8.MARS

The European Confederation of Directors' Associations (ecoDA) inviterer til et 2-dagers kompetansehevingsprogram for profesjonelle styremedlemmer i Brussels, 7-8. mars 2019. Foreløpig program er nå klart, og påmeldingen er åpen for alle Styreinstituttets medlemmer
Styrehonorarundersøkelsen 2018

BOARD REMUNERATION SURVEY 2018

Norwegian Board Chairs’ remuneration on average 5-10% of CEO compensation.
942604000

VELKOMMEN TIL STYRESEKRETÆRFORUM 15.11.18

Styresekretærforum er en arena der styresekretærer hos Styreinstituttets medlemsbedriftene kan utveksle erfaringer og diskutere temaer som angår bedre styrearbeid. Torsdag 15. november inviterer Storebrand til samling med fokus på NUES sin nye anbefaling for eierstyring og selskapsledelse.
Svein Richard Brandtzæg

FROKOSTMØTE: HYDROS ERFARINGER I BRASIL

Etter at brasilianske myndigheter tvang Hydro til å halvere produksjonen ved Alunorte-anlegget i begynnelsen av mars, har selskapet jobbet på spreng for å få avgjørelsen omgjort. Fredag 23. november inviterer vi til frokostmøte om Hydros erfaringer i Brasil med konsernsjef Svein Richard Brandtzæg som innleder.
673266772

HVA KAN BØRSNOTERTE SELSKAP LÆRE AV PE-SELSKAP?

Hvorfor går så store midler til PE-selskapene, lykkes de bedre enn børsnoterte selskap eller skyldes det at de kan arbeide uavhengig uten de krav til eksponering og rapportering som børsnoterte selskap har? Torsdag 1. november inviterer vi til temamøte med Frode Strand-Nielsen fra FSN Capital Partners og Christian Berg, CFO i Wilh. Wilhelmsen
IMG_0172 (2)

NETTVERKSKONFERANSEN 2018

Valgkomiteens arbeid og utfordringer var tema for Nettverskonferansen torsdag 18. oktober 2018. Tone Lunde Bakker, valgkomitéleder i Equinor, Terje Venold, valgkomitéleder i Norsk Hydro, og Anders Skjævestad, valgkomitéleder i Telenor innledet på tema, og delte sine tanker og erfaringer med de rundt 40 fremmøtte.
20180409 Styreinstitutt 153 (2)

EIERGODE VALGKOMITEER

Tilsvar til innlegg i DN tirsdag 9.oktober av Vegard Søraunet med tittel: Eierløse valgkomiteer.
855198446

NETTVERKSKONFERANSEN 2018: VALGKOMITEENS ROLLE OG ARBEID

Investeringsdirektør i ODIN Forvaltning, Vegard Søraunet, skrev tirsdag 9.oktober et innlegg i Dagens Næringsliv med tittel «Eierløse valgkomiteer». I følge Søraunet består valgkomiteene for selskapene på Oslo Børs i for stor grad av deltagere som ikke har betydelige eierposisjoner i selskapet, og dette mener Søraunet et potensielt problem.
487706020

STATLIG EIERSKAP TIL DEBATT!

Statlig eierskap er betydelig i norsk næringsliv, men verdien og nytten for norsk næringsliv er stadig gjenstand for debatt. Torsdag 20 september inviterer vi til temamøte om statlig styring, embetsverkets rolle, balansen statlig-privat eierskap i bedrifter og om forholdet til styrene.
20180409 Styreinstitutt 324

OPPSUMMERING: TEMALUNSJ OM STYREEVALUERING 3.MAI 2018

Torsdag 3. mai inviterte vi til temalunsj om styreevaluering på Grand Hotel. Her følger en oppsummering av hovedpunkter fra innledningene til Per Otto Dyb, styrenestleder Veidekke m.fl., Gisele Marchand, styremedlem i Gjennsidige Forsikring, Norgesgruppen m.fl og Mette Krogsrud, Daglig leder, Korn Ferry Norway, og den påfølgende diskusjonen.
839042056

ANSATTVALGT: BREMSEKLOSS, TAUST GISSEL, ELLER LIKEVERDIG STYREMEDLEM?

Kan ansattvalgt representant i styret gi en merverdi? Når skjer det, og hvordan kan de selv og aktørene rundt bidra til et godt samspill? Fredag 1. juni var det klart for temamøte om ansattvalgte i bedriftens styre.

Norsk Institutt for Styremedlemmer   Org.nr 993943657   Filipstad Brygge 1, 0252 Oslo, Norge   +47 900 15 551  E-post 

© Copyright 2009 Norsk Institutt for Styremedlemmer - All rights reserved    Terms of Use    CMS: Webnodes