832282452

CYBERSIKKERHET - HVORFOR BLIR IKKE MER GJORT?

Fredag 11. januar var det klart for første av flere planlagte temamøter om digitalisering i 2019. Viktigheten av cybersecurity er ingen hemmelighet for alle som har åpnet en avis eller deltatt i et styremøte, men hvorfor blir ikke mer gjort for å beskytte forretningskritisk informasjon?
Print

TRAINING PROGRAMME FOR EUROPEAN DIRECTORS, BRUSSELS 7-8.MARS

The European Confederation of Directors' Associations (ecoDA) inviterer til et 2-dagers kompetansehevingsprogram for profesjonelle styremedlemmer i Brussels, 7-8. mars 2019. Foreløpig program er nå klart, og påmeldingen er åpen for alle Styreinstituttets medlemmer
Styrehonorarundersøkelsen 2018

BOARD REMUNERATION SURVEY 2018

Norwegian Board Chairs’ remuneration on average 5-10% of CEO compensation.
942604000

VELKOMMEN TIL STYRESEKRETÆRFORUM 15.11.18

Styresekretærforum er en arena der styresekretærer hos Styreinstituttets medlemsbedriftene kan utveksle erfaringer og diskutere temaer som angår bedre styrearbeid. Torsdag 15. november inviterer Storebrand til samling med fokus på NUES sin nye anbefaling for eierstyring og selskapsledelse.
Svein Richard Brandtzæg

FROKOSTMØTE: HYDROS ERFARINGER I BRASIL

Etter at brasilianske myndigheter tvang Hydro til å halvere produksjonen ved Alunorte-anlegget i begynnelsen av mars, har selskapet jobbet på spreng for å få avgjørelsen omgjort. Fredag 23. november inviterer vi til frokostmøte om Hydros erfaringer i Brasil med konsernsjef Svein Richard Brandtzæg som innleder.
673266772

HVA KAN BØRSNOTERTE SELSKAP LÆRE AV PE-SELSKAP?

Hvorfor går så store midler til PE-selskapene, lykkes de bedre enn børsnoterte selskap eller skyldes det at de kan arbeide uavhengig uten de krav til eksponering og rapportering som børsnoterte selskap har? Torsdag 1. november inviterer vi til temamøte med Frode Strand-Nielsen fra FSN Capital Partners og Christian Berg, CFO i Wilh. Wilhelmsen
IMG_0172 (2)

NETTVERKSKONFERANSEN 2018

Valgkomiteens arbeid og utfordringer var tema for Nettverskonferansen torsdag 18. oktober 2018. Tone Lunde Bakker, valgkomitéleder i Equinor, Terje Venold, valgkomitéleder i Norsk Hydro, og Anders Skjævestad, valgkomitéleder i Telenor innledet på tema, og delte sine tanker og erfaringer med de rundt 40 fremmøtte.
20180409 Styreinstitutt 153 (2)

EIERGODE VALGKOMITEER

Tilsvar til innlegg i DN tirsdag 9.oktober av Vegard Søraunet med tittel: Eierløse valgkomiteer.
855198446

NETTVERKSKONFERANSEN 2018: VALGKOMITEENS ROLLE OG ARBEID

Investeringsdirektør i ODIN Forvaltning, Vegard Søraunet, skrev tirsdag 9.oktober et innlegg i Dagens Næringsliv med tittel «Eierløse valgkomiteer». I følge Søraunet består valgkomiteene for selskapene på Oslo Børs i for stor grad av deltagere som ikke har betydelige eierposisjoner i selskapet, og dette mener Søraunet et potensielt problem.
487706020

STATLIG EIERSKAP TIL DEBATT!

Statlig eierskap er betydelig i norsk næringsliv, men verdien og nytten for norsk næringsliv er stadig gjenstand for debatt. Torsdag 20 september inviterer vi til temamøte om statlig styring, embetsverkets rolle, balansen statlig-privat eierskap i bedrifter og om forholdet til styrene.
20180409 Styreinstitutt 324

OPPSUMMERING: TEMALUNSJ OM STYREEVALUERING 3.MAI 2018

Torsdag 3. mai inviterte vi til temalunsj om styreevaluering på Grand Hotel. Her følger en oppsummering av hovedpunkter fra innledningene til Per Otto Dyb, styrenestleder Veidekke m.fl., Gisele Marchand, styremedlem i Gjennsidige Forsikring, Norgesgruppen m.fl og Mette Krogsrud, Daglig leder, Korn Ferry Norway, og den påfølgende diskusjonen.
839042056

ANSATTVALGT: BREMSEKLOSS, TAUST GISSEL, ELLER LIKEVERDIG STYREMEDLEM?

Kan ansattvalgt representant i styret gi en merverdi? Når skjer det, og hvordan kan de selv og aktørene rundt bidra til et godt samspill? Fredag 1. juni var det klart for temamøte om ansattvalgte i bedriftens styre.
656072454

HØRINGSUTTALELSE: FORSLAG TIL ENDRINGER I NORSK ANBEFALING FOR EIERSTYRING OG SELSKAPSLEDELSE

Norsk utvalg for eierstyring og selskapsledelse (NUES) har sendt forslag til endringer i den norske anbefalingen for eierstyring og selskapsledelse ut på høring til blant annet Styreinstituttet og andre relevante aktører. Vår høringsuttalelse er nå klar.
Print

WELCOME TO ECODA TRAINING PROGRAMME 10-11. OCTOBER, BRUSSELS

The European Confedeation of Directors’ Association (ecoDa) has developed a European module for directors and supervisory board members seeking to gain a European perspective on board functioning and corporate governance. All members of Norwegian Institute of Directors are welcome to sign up for a to a 2-day training session in Brussels, 10-11 October 2018
922177372

PRESENTASJON FRA TEMALUNSJ OM REVISJONSUTVALG

Hva er de viktigste temaene på revisjonsutvalgets arbeidsplan, og når skal det behandles? Onsdag 4. april inviterte vi til temalunsj om revisjonsutvalg. Presentasjonen fra møte er nå tilgjengelig her.

Norsk Institutt for Styremedlemmer   Org.nr 993943657   Filipstad Brygge 1, 0252 Oslo, Norge   +47 900 15 551  E-post 

© Copyright 2009 Norsk Institutt for Styremedlemmer - All rights reserved    Terms of Use    CMS: Webnodes