Fagseminar: Bankene skrur til kranen - hvor skal pengene hentes?

-Vi kommer til å fortsette å redusere utlånsvolumet i de sykliske bransjene, sa DNB-sjef Rune Bjerke til Finansavisen 13 juli i år. Siden 2016 har DNBs totale utlån til olje- og shippingbransjen falt fra 158 milliarder kroner til 114 milliarder, en nedgang på 11 prosent. Presentasjon fra seminaret nå tilgjengelig!
Dato: 11. oktober 2017, 15.00 - 17.00
Tema: Bankene skrur til kranen - hvor skal pengene hentes?
Sted: Hotel Continental, Stortingsgata 24/26, Oslo
Innledere: Lars Hjermann, Managing Director, DNB Markets Investment Banking Division,Preben Stray, Director, Investment Banking Division, DNB Markets, Frode Foss, nylig avgått CFO i Norwegian Air Shuttle og Klaus-Anders Nysteen, investor og seniorrådgiver, Nordic Capital
For: Alle medlemmer og inviterte gjester
Type:

Presentasjonsmateriale fra seminaret er nå tilgjengelig nederst på denne siden

Og enda mindre lån skal det bli. Lederen for Norges største bank forventer at stadig mindre av finansieringen vil skje via banker, og mer i obligasjonsmarkedet. Hva er det som skjer i det norske gjeldsmarkedet og hva betyr dette for styrene?

Velkommen til fagseminar 11 oktober 15-17 på Hotel Continental i Oslo: Bankene skrur til kranen – hvor skal pengene hentes?

Lars Hjermann, Managing Director, DNB Markets Investment Banking Division, har mer enn 20 års corporate finance erfaring fra industri og bank i Norge og utlandet. Han vil fasilitere diskusjon etter innledninger fra:

Preben Stray, Director, Investment Banking Division, DNB Markets

Preben Stray har mer enn 15 års erfaring innen strukturering og tilrettelegging av gjeld i DNB og Nordea, både for internasjonale og nordiske kunder og i nordiske og internasjonale markeder.  Han jobber i dag hovedsakelig med obligasjonsfinansiering men har også utstrakt erfaring med syndikerte banklån. Før Preben startet som tilrettelegger, jobbet han i fundingavdelingen til Eksportfinans.

Frode Foss, nylig avgått CFO i Norwegian Air Shuttle,

Frode foss har jobbet i Norwegian siden oppstart i 2002, og har 14 års erfaring fra kapitalmarkedet. Han har blant annet hatt ansvaret for finansiering av Norwegians flyflåte gjennom etablering av finansieringsplattformer for byggelånsfinansiering og langsiktige finansiering i det Europeiske, Amerikanske og asiatiske markedet. Frode har hatt styreverv i, og vært med å etablere Norwegians’ datterselskap Artic Aviation Assets og Bank Norwegian.

Klaus-Anders Nysteen, investor og seniorrådgiver, Nordic Capital

Klaus-Anders Nysteen gikk nylig av som CEO for Lindorffgruppen og er nå private investor og senior rådgiver hos Nordic Capital, en av Nordens ledende PE investeringsselskap. Klaus-Anders har tidligere jobbet som CEO i Entra Eiendom AS, Statoil Fuel & Retail ASA, Storebrand Bank ASA og som CFO i Norway Post, og Hydro Seafood AS.

 

 

 

Medlemskap
Egne publikasjoner
Styrehonorarundersøkelsen

"The glue that holds relationships together – including the relationship between the leader and the led – is trust, and trust is based on integrity." (Brian Tracy)

Norsk Institutt for Styremedlemmer   Org.nr 993943657   Filipstad Brygge 1, 0252 Oslo, Norge   +47 900 15 551  E-post 

© Copyright 2009 Norsk Institutt for Styremedlemmer - All rights reserved    Terms of Use    CMS: Webnodes